Духовна суперпроводимост

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Кой е този ангел на смъртта?

Отговор: Това е нашият другар, Творецът. Защото състоянието обратно на Неговото, което сега усещаме, постепенно ни умъртвява. А това, че сега вървим по пътя да променим тази тенденция и да живеем във връзка помежду си – това е освобождаване от ангела на смъртта, т.е. вход във вечността.

И това съвсем не е философски въпрос, а всъщност най-трудния и важен за нас: Защо умираме? Защо умира физическото тяло и физиологичните процеси спират? Какво се случва, когато някой жив организъм умира? Това е много странно, нали?

Работата е в егото, чието свойство е да поглъща, вместо да пропуска чрез себе си навън. Истинската природа се намира в море от висша светлина, която преминава през нея и угасва, защото в нея не съществува его, което да гаси светлината. Защото там аз получавам, за да отдам на теб, а ти получаваш, за да отдаваш на някой друг.

И излиза, че светлината преминаваща през теб е предназначена не за теб, а за другите и тогава ти през цялото време се намираш в процес на циркулация на светлина. И тази светлина никога не свършва и не намалява, защото нищо никога не се поглъща от егото, тоест в цялата тази верига не възниква съпротива и по този начин се достига суперпроводимост. Значи, ако нямам вътрешна съпротива, всичко което влиза, минава през мен, без да му пречи.

Освен това, в духовния свят ние увеличаваме количеството светлина, преминаващо през нас 620 /ТАРАХ/ пъти, тъй като действаме над нашия предишен егоизъм и в крайна сметка, печелим все повече.

От лекцията в аудиторията “Кабала за народа”, 28.12.2010

[36369]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed