Духовна инфузия по интернет

МАКНяма да ни се размине без светлината, възвръщаща към източника, а нея можем да  привлечем само чрез четене на кабалистически книги и обучение в група, желаеща да разкрие между себе си нова, вътрешна връзка.

Това съответства на духовна мрежа, където всички ние сме свързани заедно и сме напълнени със светлина. Затова тук долу, ние, бидейки отрязани един от друг, трябва да поискаме да се съединим и да молим светлината да поправи нашата връзка. Трябва да съществува такова съответствие на двете паралелни нива: материалното и духовното.

Но заедно с нас в интернет мрежата ще се намират още много хора, търсещи такава връзка, търсещи духовното, но не умеещи да се учат, и е възможно и да не са чували за уроци. И доколкото всички ние ще се намираме в една мрежа те изведнъж ще почувстват, че присъединяването им към нас им дава някакво приятно напълване. Те и сами няма да разберат откъде се взема то, но така ще усещат в своето желание.

Тъй като човек е само външна обвивка, вътре в която е заключено нашето желание, чувстващо идващото към него напълване. И тогава, точно така, както моите ученици са ме намерили, така и останалите хора ще намерят нашата група в интернет, включвайки се към нея те ще получават от там инфузия, чувствайки се добре от това. И така ще се присъединят все повече и повече хора.

Затова ни е нужно да разпространяваме в интернет, на всички езици и да станем колкото се може по-известни, за да дадем възможност на хората да се присъединят към нас. И е възможно, самото обяснение да получи такъв своеобразен „интернет – оттенък” да е по своему изразяване и език за общуване, защото човешкият мозък вече е привикнал към интернет и може да възприеме само в този нов стил.

От урока по статията “Предисловие към Паним Меирот”, 21.02.2011

[35975]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed