Всички заедно гледаме в един „прозорец“

каббалист Михаэль ЛайтманаДо днес ние сме се развивали в егоизма си под влияние на информационните гени, „решимот“ – всеки сам за себе си. А сега започваме да се развиваме под въздействие на общите решимот – всички заедно. И виждаме, че целият свят е свързан, като една единна система.

Ако по-рано на всеки му се е разкривал неговият собствен „прозорец“, като в компютър, в който той е строил своя живот, без всякаква връзка с останалите и е можел да прави всичко, което е искал, то днес това вече не работи. И проблемът е в това, че не ни е известна връзката между нас и мястото на всеки в общата система, където той е съединен с всички останали.

Трагедията ни е, че сега се оказахме пред система, разкриваща ни се като единна мрежа, обхващаща всичко, а ние не сме ѝ подобни и не знаем какво да правим с нея. Тъй като вътре, всеки от нас до сега си е останал индивидуалист-егоист, желаещ да действа така, както му се иска.

Но върху нас въздейства вече съвършено друга система! Предишната епоха завърши и настъпи ново време! Върху нас започнаха да влияят сили, работещи с всички нас заедно. И затова не ще можем да се разминем без да изучаваме тази обща интегрална система: как тя е устроена, как ни въздейства и как да се приспособим към нея. Без такова обучение ние просто няма да преживеем – затова, всеки е длъжен да се занимава с кабала.

От урока на тема “Занятия по мъдростта на кабала”, 04.02.2011

[34447]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed