Да се събудиш в ново измерение

каббалист Михаэль ЛайтманЧовечеството все още не разбира какво се случва. То постепенно започва да вижда възникващите проблеми, но все още не ги възприема като проблеми от друго ниво, които изискват напълно ново решение.

Опитваме се да ги решим със старите методи, които сме използвали преди, въпреки че не успяваме в това. Но ние все още дори и не подозираме, че се появява проблем от напълно различно естество. Науката Кабала обяснява, че имаме такива проблеми, защото сме егоисти и не можем да разберем, че възникващите проблеми са глобални и интегрални. Опитваме се да разрешим този глобален, интегрален проблем със старите средства – опитвайки се да улучим абстрактна мишена, без да поправяме цялата система като цяло.

Затова преминаването към новия свят, където ще трява да живеем като глобална, интегрална система, изобщо не е лесно. Възможно е да трябва да преминем през много революции и дори световни войни, докато хората осъзнаят, че вече съществуват в нов свят.

Затова науката Кабала се разкирва в нашето време, защото нейната цел е да ни обясни как да живеем в този нов свят. Тя ще ни позволи да разберем как да подредим отглеждането и възпитанието, семейния живот, работата, света, дома и нашето здраве – тоест да поправим цялостта на живота ни в този свят.

Но най-важното нещо, което тя трябва да направи, е да ни обясни, че чрез този нов метод и новия свят, който ни се разкрива, ние се издигаме на различно ниво на съществуване. Ние вече не живеем в свят, където всеки човек си прави каквото си поиска, а се издигаме на ново ниво и влизаме в ново измерение.

От лекция в Париж, 01.02.2011

[34689]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: