Мрежата, хванала всеки 12-ти в света

Въпрос: В интернет мрежата Facebook, днес са регистрирани повече от 500 милиона потребители. Това е повече от цялото население на САЩ и означава, че всеки 12-ти човек в света използва тази система.

Как мислите, може ли такава система да ни отведе по-близо до духовната връзка, за която говори кабала? Как виждате ролята на Facebook в развититето на човечеството?

Отговор: Мисля, че всички начини за връзка, развити от хората и особено интернет, цялата тази световна мрежа ще са ни от полза. Всичко това произлиза от нашето желание да бъдем свързани един с друг. И свързани именно по този начин – не на физическо, външно ниво, а чрез по-вътрешна връзка.

Независимо от това, че днес, все още не сме се научили да използваме правилно тези предоставени ни възможности. И както във всичко останало, като егоисти, първо започваме да използваме всичко ново малко неправилно, докато не се намери по-приемлива форма. Но много се радвам, когато слушам за успеха в развититето на такива връзки между хората и възлагам на това големи надежди.

Защото виждаме, че природата ни подтиква към по-тесни връзки помежду ни. Сега разкриваме, че сме съединени помежду си и всички зависят от всички. Днес ни се разкриват тези закони на природата. И ако вървим в една посока с тях, то безусловно ще спечелим.

Това важи за всеки закон на природата – ако го знаем и изпълняваме, тогава ще спечелим. Затова, използването на социалните интернет мрежи, които помагат за установяване на връзка между хората е много полезно.

Въпреки, че в началото, всички се държат там като малки деца, които постоянно се бият и спорят. Но после, постепенно се научават как да общуват правилно, зачитайки чуждото мнение.

Мисля, че човечеството бързо ще премине тази детска възраст и ще стигне до състояние, когато ще използва всички  социални мрежи достойно, правилно и чрез тях ще почувстваме, какво всъщност сме всички ние – като един човек, една система.

От телевизионното предаване „Попитай кабалиста”, 20.01.2011

[33936]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed