Застрахователна полица от Твореца

Човек трябва да се погрижи да осигури насъщните си нужди, съгласно приетото днес нормално ниво на живот.

Редно е, да има някаква застраховка (медицинска, пенсионна), но не е възможно да се застрахова за всички случаи в живота.

Подсигури се с малка застраховка във „висшата канцелария” на Твореца и ще почувстваш, как би трябвало реално да се отнасяш към този живот. Не е лесно да се разбере, какво означава „насъщно-необходимо”, но човечеството ще бъде принудено малко по малко да разбере и да започне да го постига.

По друг начин, няма да постигнем равновесие с природата, с Твореца. Творецът ни е дал живот, част от който се нарича „материален” и преминава във „въобръжаем” свят. Но ние трябва да играем – сякаш в този въображаем свят, живеем реален живот.

Не можеш да кажеш, че Творецът се е погрижил за всичко и не ти е нужна никаква застраховка и здравна каса. Творецът ни е устроил цялата тази игра и аз съм дължен да я приема напълно сериозно, и да изпълня всички нейни условия.

Макар че, Творецът е отговорен за всичко – за моето изхранване и безопасност, и трябва да ми осигури пълно покриване. Но независимо от това, трябва да играя според установените от Него правила и да се погрижа за насъщно-необходимото.

Творецът, сякаш се е отдръпнал от този материален живот и казва: „За това се погрижи сам, а Аз ще се погрижа за всичко останало”. И разбира се, това не е вярно, но Той иска да участвам в тази игра и да се осигурявам в материалния живот. Така се поправям.

Преди всичко, трябва да се погрижиш за насъщно-необходимото – да получиш професия, доход, да създадеш семейство, и после можеш да изучаваш науката кабала, да поправяш душата си. А дотогава – нямаш необходимата основа.

Но ако започнеш да се безпокоиш за материалното повече от необходимото, тогава получаваш такива проблеми и сърдечно обременяване, че те напълно закриват от теб небето и Твореца. И вече не можеш да мислиш за духовна работа. Но, ако се осигуряваш на нормално, рационално ниво, то тази работа помага за твоя напредък.

От урока по статията „Кабала и философия”, 04.01.2011

[31754]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed