Не се притеснявайте, ако сте начинаещ – кабала е проста!

каббалист Михаэль ЛайтманЧовек, който започва изучаването на науката кабала, разкрива, че неговите предишни представи са далеч от реалността. „Тяло”, „душа” и други познати понятия придобиват напълно различно значение.

Науката кабала нарежда всичко много просто, на практика не ви оставя никаква възможност да се объркате. Съществува желание за наслаждение, в което могат да се усетят различни форми на отдаване. Това е и единственото нещо, което се случва в нашата реалност.

В зависимост от това, на какво равнище на отдаване се намирате, това е и реалността, която усещате. Вие може да чувствате действителността на нулево равнище, с други думи може да живеете в нашия свят, където степента на отдаване е равна на нула. Ние сме на самото дъно, но дори тук съществуват четири нива на развитие: неживо, растително, животинско и човешко.

След това, изкачвайки се по 125-те степени на духовната стълба, вие ще постигнете степента на отдаване или с други думи Твореца. В края на 125-та степен ще постигнете 100% отдаване.

Ние говорим за подобие във формата или как творението придобива форма на отдаване над желанието за наслаждение. Вие трябва непрекъснато да се издигате над желанието за получаване, за да придобиете формата на желание за отдаване. Формата на отдаване, в която се обличате върху желанието за получаване, ви довежда до степента на отдаване, защото сте осъществили това в определена степен. Така правите себе си подобни и равни на Твореца – ставате човек (Адам).

Всъщност това е много просто: вие просто трябва правилно да съчетаете двете свойства, да се изкачите по наклонената стълба, която е изградена от две сили или две линии: дясно и лява. Така начинаещите получават ясни обяснения. Впрочем кабала не прави разделение между световете. Всичко зависи от човека: развийте своите способности за формата на отдаване и ще видите повече отколкото сега.

От урока по статията „Кабала и философия”, 06.01.2011

[32013]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: