Разкриването може да бъде само от полза

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какво мислите за УикиЛийкс (WikiLeaks)?

Отговор: Всичко произлиза от висшето, а ние го възприемаме в зависимост от нашето подобие във формата с висшата светлина. Затова, ако всичко в света се промени, то ще е само за добро. Най-добре е нещата да се изменят във всяка насока и по-скоро!

Затова такова голямо разкритие на човешката глупост е само от полза. Може би масите ще започнат да разбират, че „сърцата на световните управители е в ръцете на Твореца”. Тоест, че те не са по-малко глупави от всички останали и те в действителност нищо не правят. Още повече, те не мислят по-далеч от своя стомах и портфейл.

Второ, ще се разкрие, че светът е напълно взаимосвързан в своята глобална, световна криза и в неволните, егоистични обединения на хора, които се мразят един друг. Няма начин да се избяга от това или да се промени неговата природа. Страшно е да се ядем един друг, защото какво би станало, ако вместо ти да консумираш някой друг, той те консумира?

Така ще остане само един изход – да търсим за ответ как да се справим с живота заедно. В допълнение, задачата на глобалния свят не е просто да съществува, а да намери формула за тотално и отворено взаимодействие като един организъм! Иначе е невъзможно да оцелее! Така природата ще ни доведе с тоягата до щастие.

Трето, невъзможно е да спре този процес. Разкриването на висшия свят изисква пълното разкриване на всеки от нас, и на всички заедно, и на всеки човек. Нека целият низък зъл егоизъм бъде погребан и така да започнем да проправяме своя път навън от тази смет.

Тогава ще оставим зад себе си цялата си гордост, нарцисизъм, претенции и гняв, поставяйки висшата цел, която е определена от висшето, пред всичко. Тогава не ще напреднем към нея насилствено, а осъзнато.

[29535]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed