Новият живот на интернет

Въпрос: Как виждате бъдещото развитие на технологиите, например бъдещето на интернета – средство за съединяване на хората, ако кабала продължи и занапред да се разпространява?

Отговор: Аз мисля, че преди всичко ние ще преживяваме вътрешна революция в човека, а не технологична.

Сега човечеството преживява вътрешна криза и пълна преоценка на ценностите и бъдещото поколение вече няма да се увлича от „социални мрежи” и всички останали играчки, с които е пълен интернет.

Човекът сам, по естествен начин, ще се отдели от това и, съгласно новото, откриващо се в нас желание, ще започне да се занимава с по-високи и значителни неща, изоставяйки празните разговори.

Защото ние напредваме и постепенно интернет ще се напълни с неща, по-близки до духовното. И науката, и техниката, всичко, което обкръжава човека в къщи и на работа, ще бъдат ориентирани само към това да ни помогнат в духовното развитие.

Духовният свят ще се доближи до човека! Ние ще почувстваме, че той ни влияе, че той е тук, близо, около нас и се намира в същата мрежа на интернет, трябва само да го разпознаем.

Ние сме пронизани от поле на духовни вълни, което определя нашето истинско съществуване – а светът, който виждаме сега наоколо, е само проекция на въображаем екран.

Благодарение на съвременните технологии човекът ще може по-лесно да направи този преход от сегашното, илюзорно възприемане на реалността, към духовното. Това е нещо като мост, затова аз естествено съм за развитието на интернет. Вие тепърва ще видите как ще го напълним с ново съдържание – трябва само време.

От урока по статията “Мир в света”, 22.12.2010

[30519]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed