Връщане на господарката на законното ѝ място

каббалист Михаэль ЛайтманДокато човек не се е развил и не е бил готов за поправяне, не е трябвало да се разкрива кабала, защото хората няма да я разберат и ще я извратят.

Виждаме в какво се превърна знанието, получено от кабала, философията и религиите, изопачавайки  и обръщайки я отвътре навън, вместо правилно да се използва тази методика.

Философията се занимава с абстрактен материал, а религията – с «псевдо-духовен» за удовлетворяване на собствения ни интерес/желание, и това е  обратно на това, което казва науката кабала – поправяне на личния егоизъм.

В наши дни науката кабала вече може да бъде разкрита на света, защото и философията, и религиите, и въобще –  отношението на човек към живота изцяло се е променило. Така че, вече не го устройва  неговата форма на съществуване, заставяйки го да търси нова форма и причина за съществуването си – цел. А без кабала, всичко това остава без отговор.

Дойде време да върнем властта на «господарката» да властва над «слугинята». Неправилното използване на науката кабала «заради себе си» във вид на философия или религия се нарича «слугинята, наследяваща своята господарка ». А правилното ѝ използване е «връщане  на господарката на законното ѝ място».

От урока по статията “Слугинята, наследяваща своята господарка», 19.12.2010

[30217]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed