Хилядолетна драма с щастлив край

За какво е била необходима цялата тази житейска драма – да излезе Исраел от Вавилон, отделяйки се от цялото човечество, да се издигне на духовно ниво, да построи Първия и Втория Храм, а после да се разбие и падне в клипот?

И всичко било, за да бъде взета отгоре  и донесена долу  на душите малко висша светлина – във вид на миниатюрни искри. Това са искри от разбиването и затова, те могат да се намират вътре в егото, според закона за подобие на свойствата.

А ако искрата се намира вътре в егото, тя може да издигне молба, МА”Н през групата, която насочва тази молба към Твореца. И от Твореца, в отговор ще дойде светлина, връщаща към източника и ще направи поправяне!

В самата искра няма какво да се поправя, но светлината ще поправи връзката й с другите души така, че желанието за наслаждаване също да участва в нея. И по малко, човек се свързва с останалите, душите започват да се съединяват обратно в една душа.

И целият този процес бил преминат от групата, наречена Исраел, за да се поправят всички останали души. Иначе било невъзможно да бъде поправен Вавилон – в него нямало духовни искри.

И така, човечеството някога се разделило на две групи – едната тръгнала да постига духовния свят, а после се върнала – разбила се и паднала обратно в материалния свят. Но донесла със себе си искри от разбиването и две хиляди години тези две групи се „варили” заедно, смесвали се. И този срок бил предварително определен. Сега, той е вече завършен, а какво да правим по-нататък?

Сега трябва да се изяснят всички условия за поправянето – и на духовно ниво, и на материално. Затова човечеството навлиза във всеобща криза и се разкрива методиката за нейното поправяне – науката кабала.

И всичко това, ние можем да почувстрваме само, защото в нас съществуват искрите от разбиването!

От урока по статията „Предисловие към книгата „Зоар””, 06.12.2010

[28968]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed