Такова обикновено намерение

Въпрос: Как обкръжението може да внесе в мен нещо различно от моя егоизъм, ако самото то също се състои от егоисти?

Отговор: Но нали ти сам го избираш.

Творецът е събрал тук хора, в които е вложил едно желание, общ устрем. Те не са се търсили един друг и не са се нуждаели един от друг, но Той ги е събрал заедно.

Къде е техният път, не знаят и те самите, но от всяко друго обкръжение те се отличават с искри, духовни пориви, за които е настъпило времето да се поправят.

Аз се обединявам с другарите, за да пригодя връзката с техните искри – това е и най-важното, това е моето обкръжение.

Някой е с приятна външност, друг е непривлекателен, трети е сприхав, четвърти е въобще учен сухар – аз не обръщам внимание на тези външни форми, нали всички те се отнасят към животинските свойства на нашия свят.

Не, аз гледам искрите, пламващи в моите другари и свързването помежду ни. Тези искри са следствие на обединяващия ни екран и прониквайки надълбоко, отивам там, където той все така ни споява.

Всичко зависи от дълбочината на потъването в нашия общ ”пирог”. Връхният му слой – това е външният, повърхностен поглед.

А след това започвам да се вглеждам все по-далече навътре. Наистина в другарите сега се проявява вътрешно единство. Затова и са ме довели при тях, за да мога започвайки с външните впечатления, да дойда до същността.

Тази връзка мога да издиря от всяка точка на света и по идея не е задължително да отивам или да летя на някъде. Всички хора са взаимосвързани, но не всички сега проявяват стремеж към разкриването на единството.

И ето, мен са ме подтикнали в този пласт на човечеството, който сега е длъжен да се поправи, тоест да разкрие общата взаимовръзка, а в нея е висшата светлина, Творецът. Сега се старая колкото се може по-бързо да разгледам тази система, готов съм да съм в нея.

Законът на таз вътрешна система е поръчителството, а още по-дълбоко се разкрива поправянето. Няма нищо друго – ние просто все по-дълбоко потъваме в този ”пирог”, в същността на външните картини, в корена на извършващото се.

 

clip_image002

 

Аз винаги съм устремен навътре, за да намеря там и укрепя връзката мужду нас. Върху това обикновено намерение ние и се концентрираме по време на Конгреса.

От урока по статия на Рабаш, 01.11.2010

[25536]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed