Прогресът на откраднатата енергия на отдаване

Какво означава „да се разтвориш сред народите на света”? Твоите егоистични желания разбиват на части стремежа ти към духовното и вклиняват вътре желанието Исра-ел.

Всичко това са твоите собствени желания: Г”Е (желание за отдаване) и АХА”П (желание за получаване), които са примесени така, че е невъзможно да се отделят едно от друго.

Отдаващите желания (Исраел) се пропиват с егоистичните намерения (народите на света) и се учат да отдават заради себе си, заради собствения си интерес и успяват в това повече от останалите народи.

Защото целият разум, чувства, изключителните свойства Г”Е, дадени на Исраел за постигане на духовния свят, се използват от тях за егоистичен успех в този свят!

Тези хора (евреите) се гордеят още и със своите постижения в материалния свят – но тук няма с какво да се гордеем, защото на нас са ни дали мъничка част от духовните възможности, една мъничка искра, за да можем с нейна помощ да се издигнем в духовния свят.

А ние я използваме за незначителни придобивки в този свят – получава се двойна нищожност, „обратен успех” – дърпаме целия свят към безсмислено развитие, докато не се разкрие на всеки, че светът е стигнал до задънена улица.

И кой е направил това? Тези същите искри на отдаването – Г”Е, получени още от Вавилон и използвани заради получаване, а не за нашето предназначение, което е да издигнем АХА”П, получаващите желания (народите на света) нагоре.

От урока по статията „Изгнание и освобождение”, 02.11.2010

[25711]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed