“Придобий свой свят за един час”

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Всеки човек ли може да попадне на конгреса и да почувства радост?

Отговор: Ние каним всички! Всеки може да дойде и да се присъедини.

Има хора, които участват в този процес 15 години, те се намират вече на по-високи нива, и има хора, които ще дойдат за първи път и може би те и не знаят, защо са дошли.

Радвам се много за тях и им завиждам! Те могат, да постигнат това, което се нарича „Да придобиеш свой свят за един час!”

Те могат да дойдат и да се присъединят към другите, подобно на дете, което се е родило в 21 век и всичко, което цивилизацията е приготвила за него за последните 20 века, то получава в готов вид и се наслаждава. Защо? Защото се е родило сега и това е негово право.

Същото става и с хората, които попадат за първи път на конгрес. Още нищо не разбират, но доколкото ние сме подготвили за тях цялата инфраструктура, всички предпоставки, установили сме връзките между нас, те се включват в нас като младенци, без да разбират напълно какво се случва, и при това се удостояват с всичко.

Затова се радвам и им завиждам. Аз трябваше да полагам много усилия, страдания и пот, докато постигна нещо, и аз виждам, колко леко новият човек се включва в този процес и го разбира. Откъде се взема това разбиране? От въздуха, от това, че се съединява с другите.

От програмата “Кабала за начинаещи”, 28.10.2010

[25632]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed