Международен език на душата

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Как трябва да настроим себе си, четейки книгите, разкриващи „физиката” на духовния свят – „Бейт Шар а-Каванот” (Основи на намерението) или ТЕС (Учението на Десетте Сфирот)?

Отговор: Единственото, което е нужно, е да направя себе подобен на Твореца, да се издигна към Него. Затова трябва да повтарям Неговите действия и отношение: ако Творецът се отнася към групата като „добър и творящ добро” значи трябва да се отнасям към нея със същото добро.

Ето защо, преди всичко трябва да се погрижа за своето отношение към другарите, дадени ми за работа, за да станем единно цяло – в единство и любов.

Ако постигам такова състояние, то започвам да се отнасям към тях така, както и Твореца – и в тази степен започвам да усещам Твореца! Тъй като ставаме с Него близки по закона на подобие на нашите свойства и започваме да се чувстваме един  друг. Така достигам до сливане с Него. Само за това трябва да мислим!

И за това трябва просто да гледаме в книгата и да слушаме – главното е това да е истински първоизточник. Можеш дори да не знаеш езика – не е важно, във всички случаи няма да разбереш нищо.

Трябва да помниш само едно: сега ти получаваш лекарство, което трябва да те изцери! То трябва да разкрие в тебе допълнителен сетивен орган – и тогава ще почувстваш духовното и ще разбереш без думи, защото усещанията не се изразяват с думи!

За чувствата не са нужни думи. Думите са нужни само, за да разкажем за това на другите, а вътре в усещанията -няма никакви думи.

И трябва да чакаш, за да ти се разкрие вътре някакво духовно усещане, без каквито и да е думи. Това се нарича истинска наука кабала, помагаща да се постигне такова възприятие!

От урока по “Бейт Шаар а-Каванот”, 18.11.2010

[26907]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed