Как да излезем в духовната орбита

За да се изкача на следващата степен – аз трябва да имам желание за тази степен, тъй като самото поле на висшата сила не се променя!

Полето на висшата сила е разделено на нива и аз все още се намирам в най-ниското – на нивото на „Този свят”.

А как да прескоча на следващата потенциална степен „Светът Асия”, а след това по–високо и по-високо? Ние се преместваме в това поле на скокове, както електроните, прескачащи от орбита в орбита.

За да премина от състояние/орбита 1 в 2, на мен ми е необходимо да получа желанието на ниво 2, да пожелая да подскоча до това ниво на отдаване!

Тоест, за да изпълни силата на полето своята работа, да ме пренесе от ниво 1 на ниво 2, да ме прехвърли от степен на степен, аз съм длъжен вече в състояние 2, да пожелая да се намирам в състояние 3.

На мен ми е необходимо само да придобия правилното желание, а след това полето вече ще ме пренесе, в съответствие с него. Но как да пожелая повече отдаване, от това, което имам в мен – за да предизвикам постепенно въздействието за издигане по 125-те духовни степени?

За това ми е дадено обкръжението. В самият мен има желание със сила 1 единица, но за да се повдигна, ми е нужна сила – 10 единици. – Да се съединиш с още 9-ма приятели и да получиш сила за следващата висота – 10 единици. Друга възможност няма!

Затова и голямата душа Адам се е разбила, за да даде възможност на всеки да присъедини към себе си желанията на другите, предизвиквайки върху себе си въздействието на полето и да напредне от 0 до 125 степени, до пълното поправяне.

И само за сметка на съединяването с другите ти получаваш потребност от подем. Първоначално ти е дадена искра, но благодарение на нея, ти си длъжен да присъединиш още 9 искри, и тогава ще получиш потенциална сила, достатъчна, за да скочиш на следващото ниво. И това се случва внезапно, както бягството от Египет.

Абсолютно същото се случва на всяка степен. Потенциалната енергия расте, като прескача на тези нива: 1, 2, 3 и т.н. – защото така расте силата на (авиюта) желанието: корен (0), алеф(1), бет(2), гимел (3), далет (4).

 

clip_image002

 

Затова ти се намираш на най-ниско състояние, 1-вото състояние и отначало на теб ти се струва, че това е живота! Но после изведнъж усещаш, че това е всъщност изгнанието…

За да разбереш това, ти е нужно ясно да изрисуваш за себе си „избавлението”, следващата степен. Тъй като, ти може да мислиш, че освобождението – това е райската градина, пълна с различни ястия, или пък освобождението за теб – това е възможността да отдаваш, обичаш, да се съединяваш с другите.

И това изясняване ние също реализираме в групата. Цялата работа се случва вътре в душата – разбита или отново събрана противоположно на нашите силите.

Ако ние се съединим по-силно един с друг, то ще генерираме по-силно силово поле и ще притеглим по-слабите частици, помагайки им да напреднат. Те ще почувстват притегляне към нас, защото ние всички сме свързани заедно, още с общата душа Адам.

Тя само относително нас се е разбила, и ние не я усещаме. Но тя съществува. Ние създаваме около себе си енергиен кръг и притегляме хората.

Така работи полето на желанията – това е и истинското разпространение на кабала. Тези кръгове пронизват всички души, цялото човечество, като единна духовна сила – и всички се пробуждат за целта на творението.

От урока по статията "Изгнание и освобождение", 02.11.2010

[25696]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed