Кабалистите – за „кабала – днес”, ч.1

Скъпи приятели! Моля ви, задавайте въпроси по темата за тези цитати на великите кабалисти

Бележките в скобите са мои.

Доказателство за това, че нашето поколение вече е достигнало периода на Машиаха

Поколението ни – това е поколението на Машиаха (Месията). Затова сме удостоени с избавлението на нашата земя от чужда власт. Удостоени сме също така с разкриването на книгата „Зоар”, което се явява начало на изпълнението: „И ще се напълни земята със знанието на Твореца”, „И няма да се учат повече един от друг, защото всички ще Ме познаят, от малкия до великия”.

Баал аСулам. Статия при завършване на книгата Зоар.

Всички предишни коментари на книгата „Зоар”, не успяха да разяснят дори и десет процента от трудните места, в книгата. Но и при този малък процент, който са разяснили, – мъгливи са техните думи, почти каквито са думите на самия „Зоар”. А нашето поколение е удостоено с коментария „Сулам”, който се явява пълен коментар на всичко, казано в „Зоар”.

И освен това, този коментар не оставя в целия „Зоар” нито една неяснота, която да не е обяснена, а разясненията се основават на прост и здрав смисъл, и всеки изучаващ би могъл да ги разбере. И този факт, че „Зоар” се разкри в това поколение, се явява явно доказателство за това, че ние вече се намираме в началото на периода на Машиаха, и сме това поколение, за което е казано: „И ще се напълни земята със знанието на Твореца”.

Баал а-Сулам. Статия при завършване на Книгата Зоар.

[25987]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed

Previous Post: