Искаш да станеш Творец? – Стани!

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако нашият свят е най-низшият от световете и с помощта на науката кабала можем да започнем да се изкачваме по степените на стълбата, то защо хората от милиони години се намират на тази същата ниска степен, без да стигнат дори до началото на подема?

Отговор: Има пет духовни свята – Асия, Ецира, Брия, Ацилут и Адам Кадмон. Ние се намираме на най-последното стъпало – в този свят. Всичките 125 степени над нас са нива на изменение на реалността.

 

Ти искаш да промениш реалността? – За това е нужен екран. Екран се нарича степента на връзка между мен и светлината/Твореца.

Аз трябва да се свържа със светлината/Твореца с помощта на екран. Тогава аз ще мога за сметка на всевъзможни действия с екрана да създавам различни форми на реалността.

При това тези форми са живи, точно както сега виждам хората около себе си. Но сега аз не създавам тази реалност, това възприятие ми е дадено от природата.

А изкачвайки в духовното, аз действам като Творец. Аз създавам всяка степен – цялото неживо, растително, животинско и човешко ниво.

Аз създавам тази реалност, формирам я и я поддържам – вместо Твореца.

Но кой е този „аз”? – Този, който притежава екран.

От програмата “Кабала за начинаещи”, 20.10.2010

[25995]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed