Всичко е вътре в нашата връзка

Въпрос: По какъв начин е свързано разкриването на истината с разкриването на системата на взаимна връзка между всички души?

Отговор: Това е едно и също. Взаимната връзка е и истината. Мрежата от нашите връзки се нарича „съсъд”, кли.

Творецът е отпечатал себе си в материала на желанието за наслаждение, поставил го е върху слоя на Своя отпечатък. Сега в мен има „плочка” с релефна рисунка.

Тази рисунка представлява преплитане на връзките между желанията, които Творецът напълва, ако те са поправени. В този случай, тяхната мрежа – всъщност е Той. Общата мрежа от тези точки се нарича „Малхут на света на Безкрайността”.

Творецът постепенно скрива Себе си, напуска системата от души и тогава става слизането на световете. Според степента на неговото изчезване, душите се чувстват все по-противоположни, преминавайки на обратната страна (ситра ахра), където връзката е нарушена, отслабена и придобива егоистичен характер.

 

В резултат, ние се оказваме в този свят и вместо взаимна връзка, вместо Твореца, който ни напълва, усещаме пустота, чувстваме се отделени един от друг.

В крайна сметка, аз винаги усещам Твореца – просто няма какво друго да усетя, защото съществува само Той. Но в настоящата ни реалност, аз Го възприемам съгласно сегашното си егоистично състояние.

Целият процес се състои в това да постигна истината, истинското състояние, сваляйки от себе си всички покрови. Разкривайки отново връзката между нас, в един момент ще видя, че тя не обединява хората, а душите, желанията. Именно в характера на тази връзка, в нейната същност, в мощта ѝ, пред нас се разкрива Творецът.

Няма друга реалност, освен всеобщата взаимна връзка. Тя изпълва всичко и ние сме устроени така, че не можем да усещаме нищо друго, освен нея. Ние сме вътре в нея.

От урок по статия на Рабаш, 03.11.2010

[25763]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed