Водете ме за ръка към щастието!

Въпрос: Съществува ли в кабала методика, позволяваща на човек да премине от пътя на страданията в този живот към добър, към хубав път?

Отговор: Да, такава методика съществува! За сметка на групата, на средата, на другарите, на взаимното поръчителство, ти можеш да организираш за себе си такива условия, че не страданието да те подтиква към развитие, а обкръжението да те тегли внимателно, прекрасно, с любов към целта.

Ще направиш така, че то да замени ударите отзад, които Творецът през цялото време ти изпраща, подкарвайки те напред с остра пръчица, като магаре.

Вместо особеният ангел свише, „подкарващият магаретата”, който боде твоето желание за наслаждаване (твоето „магаре” – хамор, от думата „хомер” – материя) и те кара да напредваш, ти ще получиш добър ангел. Той ще те тегли напред и ще ти показва пътя.

Този ангел се нарича „сила на групата” и ти сам го изграждаш. Само трябва да решиш, че нямаш никаква друга възможност да напредваш, освен по добрия път, без страдания и проблеми, болести и войни, а само за сметка на силното обкръжение, което ще те повлече след себе си като дете, което възрастния хваща за ръка и води, независимо иска ли то или не.

Защото той знае, че изход няма и трябва да бяга, за да се спаси или от преследващо ги цунами, или от войските на Фараона … Групата ше те тегли против желанието ти, защото, разбира се, ти не го искаш! Именно затова ти трябва група – за да работи по този начин върху теб.

И затова, ти трябва да се съединиш с обкръжението и да молиш, те да делят с теб каквото и да е, само да те водят след себе си.

Аз съм съгласен на всичко, нека ми вържат ръцете и краката –  ще платя за това, ще направя всичко за групата! Освен тях, никой не може да ме заведе до целта – нека просто да ме завлекат със сила.

Ако не са те, отзад ще ме настигат все повече удари, защото Творецът няма да изостави своя замисъл. Това е единственият начин за спасение от тях – с природата не са възможни никакви компромиси.

От урока по статията „Същност на религията и нейната цел”, 17.11.2010

[26831]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed