Съкровищница в пустинята

каббалист Михаэль ЛайтманНие – първото поколение (което също така се нарича и „Последното поколение” на егоистичния свят), което трябва да реализира науката кабала и да извърши порив в духовния свят.

Ако стотици хиляди хора (или дори няколко милиона) занимаващи се  с кабала по целия свят се обединят, то ние безусловно ще достигнем до тази сила, която ще ни позволи да се промъкнем през границата между духовните светове, която се нарича „махсом” и да достигнем доброто.

От предисловието на статията „Последното поколение” на Баал Сулам: Съществува притча за хора, които са се заблудили в пустинята и са страдали от глад и жажда.

Един от тях намерил обител, пълна с всички възможни блага и тогава си спомнил за своите нещастни братя. Но той дотолкова се отдалечил от тях, че не знаел къде те се намират.

Какво направил тогава? Започнал силно да вика и да тръби в рог – може би нещастните гладни другари ще чуят неговият глас и ще дойдат и също ще влязат в обителта, пълна с всички блага.

Същата тази картина лежи и пред нас: ние сме се заблудили в ужасна пустиня заедно с цялото човечество и сега намерихме голяма съкровищница, пълна с всички блага. Става дума за кабалистичните книги в тази съкровищница…

И ето сега господа, пред вас на този шкаф лежи книга, в която е описана и разяснена цялата държавна мъдрост, а също и всички пътища на личността и обществото, които ще се реализират в бъдеще.

Отворете тези книги и там ще намерите всички добри разпоредби на живот, които ще се разкрият в края на дните и от тях ще получите добър урок за това как и днес да приведем всичко в ред.

Макар и кабала да се нарича наука и мъдрост и да ни се струва скрита, висша, тайнствена, може би дори плашеща (наистина в последните години тези митове вече се разсейват).

Ние сме длъжни да разберем, че цялата тя ни говори за съединение между нас. Ако хората се обединят, те ще започнат да постигат тук и сега във все по-голяма вътрешна връзка между себе си този поток, течаща енергия между нас.

Ние вече се намираме в него, като в облак, но не чувстваме своето реално, истинско състояние. Трябва да разсеем този облак, да се върнем в съзнание и тогава ще се почувстваме в свят, пълен със светлина, живеещ вечен и съвършен живот.

Ще видим всички светове и ще почувстваме себе си не само над всичко, което се случва в този материален свят, но ще получим и ново съзнание и усещане.

Все още ни предстои да направим това и всичко зависи от това, доколко се стараем да проникнем все по-дълбоко и да се прочувстваме от връзката между нас.

От 1-ят урок на конгреса, 09.11.2010

[27249]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: