Още от раждането – по пътя на светлината

детиНовото поколение – това не са само нашите деца, но и ние, тъй като за да дадем на децата ново възпитание, ние самите трябва да бъдем нови -иначе какво ще дадем на тях?

Само големите могат да дадат на малките, а не да се надяват, че те сами нещо ще постигнат – това никога няма да се случи.

За приемствеността на поколенията е необходима вярната цел, която никой няма да може да опровергае. Тогава децата ще последват родителите, а родителите ще има какво да предадат на децата си, за разлика от днешната ситуация, когато всяко ново поколение опровергава предходното.

Правилното възпитание трябва да започне да се дава на младото поколение от момента, когато то започне възприема света. Тъй като душата няма възраст, то човек може да се включи в духовното развитие веднага – още преди предварително да се е покварил от егоизма. Да не ги залъгваме с приказки.

Затова на децата можем да обясняваме всичко което става, без да се колебаем от възрастта им, а да се обръщаме направо към душата. Те могат да изучават същия материал, който и възрастните, същите книги, дори и книгата Зоар.

Само по този начин младото поколение ще успее да израсне със знание за доброто и злото, без да се разваля и покваря, за да трябва да се поправя след това.

От 5-ят урок на конгреса, 10.11.2010

[27007]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: