Нищо не се разкрива в готов вид

каббалист Михаэль Лайтман…Някога съществуваше мнение, че именно сърцето движи кръвта по цялото тяло. Но изследванията показаха, че това не е така.

Каква гигантска мощна „помпа” трябва да е нашето сърце, за да придвижва кръвта по целия организъм!

Защото съществуват такива тънки капиляри, че само огромна мощна помпа може да изтласка кръвта през тях и то при условие, че стените на кръвоносните съдове ще издържат на такива налягания!

Впоследствие учените разкрили, че сърцето само задава ритъма, не повече. Всичко останало извършва самият организъм.

В неговата кръвоносна система, в целия този „тръбопровод” съществуват клапани. От свиването на мускулните влакна, капилярните тръбички отварят клапаните и позволяват на кръвта да циркулира в нужното направление, – самите те работят като помпа.

Казано с други думи, цялата тази кръвоносна мрежа оживява сама себе си. Това е жива взаимовръзка и, всъщност именно тя, а не сърцето, осигурява функционирането на тялото. Сърцето само ръководи този процес, задава ритъма.

Оттук трябва да се разбере, че в системата на свързването на душите, цялата работа е възложена на нас. Именно ние трябва да направим връзката между нас жива, навреме отваряйки и затваряйки „клапаните”, създавайки налягане в нужните места, за да придвижваме вътрешната светлина О”П ( духовната жизнена енергия) между нас.

Защото когато чрез своите търсения, чрез вътрешната си работа, внасяме живот в тази система, – само тогава разкриваме в нея жизнената сила. А до нашето разкриване, цялата система представляваше мъртво образование, „капка семе”, на която и предстои да се развие.

При това нищо не се разкрива в готов вид, – нищо готово няма. Съществува само това, в което ти вдъхваш живот. И главния принцип е взаимодействието, поръчителството, по примера на биологичния ни организъм.

От подготовката към урока, 29.10.2010

[25408]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: