Нашият главен коз

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Ако създадем виртуална духовна среда за деца във всички учебни групи в света, това ще окаже ли влияние на ускоряването на времето, както е казано: „Израел ускорява времето”?

Отговор: Това ни се струва нещо странично, но всъщност е най-важното.

Защото с примера за правилното възпитание, когато децата ще цъфтят като цветя, ще растат преуспяващи във всичко: във възпитанието, в поведението, във възможността за възприятие и самореализация, ще можем да покажем на света, какво е това „ново човечество”. И срещу този пример никой не ще може да устои.

Ще покажем, че такава система за възпитание може да се организира не само на едно място, а че има възможност това да се направи във виртуална форма на много места по целия свят. Т.е. да се създаде ново поколение от хора.

В сегашното поколение проблема е в това, че в него няма продължение, няма следващо поколение. Всички тези страдания, които родителите усещат, и дори тези хора, които нямат деца и семейства, се натрупват заедно.

А ако в близко бъдеще положим началото на такава верига със система за телевизионно обучение на основните езици, ще съумеем да укрепим обществените връзки между децата, да организираме особени детски лагери и много други, то никой не ще може да противопостави нещо по-добро на това. Тъй като държавната система за възпитание продължава да търпи крах.

Това е този коз, благодарение на който ние ще спечелим! Когато видят, че всяко дете, получаващо възпитание в такава мрежа, постига успех по всички предмети, отличава се с добро поведение, правилно отношение към живота, а също и нейното разбиране и е физически здраво, то несъмнено, с това всичко ще бъде казано.

Такава система не може да бъде копирана, а само може да се присъединят, тъй като нейната основа е всеобщото обединение, а копиране означава разединение и затова в отделно взета група или страна не дава такъв резултат.

Тъй като може да бъде организирана само на основата на принципите за единство: глобален свят, интегрална връзка, необходимост от обединение, всички хора да са като братя. Излиза, че светът ще бъде принуден да приеме нашата методика, която ще придобие систематична, научна форма.

Нашата мрежа трябва да бъде разнообразна, включваща в себе си деца от различни страни. И трябва да ни покажат, че всички те се учат по един първоизточник, по една методика, и че всички те са съединени заедно, представяйки новото човечество, с универсални ценности, което всъщност иска от нас еволюцията.

От беседи за възпитанието, 31.10.2010

[25758]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: