Как да си върнеш радостта – инструкция

Въпрос: Духовното изисква съвършенство и радост, но понякога в групата, ние потискаме радостта. Как се съчетава това?

Отговор: Ти попадаш в групата след обичайния „цивилен” живот. Там си се радвал на храната, секса, семейството, парите, уважението, властта и знанията. А тук са те поставили пред цел, която не постигаш и пред хора, които не избираш.

Във външния свят сам си решавал с кого да работиш, и с кого да почиваш, а тук пред теб са лицата на другарите. Погледни, ще ги приемеш ли в компанията си? Но изход няма. Още повече и изгода също няма. Ти не намираш нито причина, нито място, нито повод за радостта, с която си свикнал във външния свят.

Сега трябва да промениш всичките си представи. За какво съм тук? За какво са ми тези хора? Как да намеря напълване за себе си? Каква е целта? Доколко е важна тя?

Събирайки и правилно степенувайки тези въпроси и техните отговори, ти трябва просто да се взривиш от радост, да полетиш на седмото небе от щастие.

Защото се намираш на единственото правилно място, в компанията на правилните хора, които се стремят към същото, към което и ти – към възвишената цел, която сам не можеш да постигнеш. Погледни – те са се събрали заедно, специално за теб. Те съществуват единствено, за да придобиеш съвършенството.

Тогава, гледайки другарите, ти започваш да ги обичаш. Те стават важни, близки, скъпи за теб. И целта не е вече толкова непостижима. Ако се обединим, ще я намерим между нас. Тя не е в далечна галактика, а тук, зад разделящите ни прегради, които трябва да разрушим.

Целта е да разкрием в нас светлината. Но тя не може да протича, докато в мрежата има пробив. Заради разкъсаните кабели, през никой от нас не може да протече духовния ток. Дай му възможност да засияе, затвори веригата!

Всичко вече е подготвено за нас и само, ако гледаш правилно на случващото се, непременно ще се изпълниш с радост.

От урок по статията на Рабаш, 05.11.2010

[26037]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: