Как да използваме книгата Зоар?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Чувствам, че ние не извличаме възможния максимум от текста на книгата „Зоар“. Как да използваме кабалистичния текст?

Отговор: За начало си представи, че между теб и другите стоят всички светове: от точката, в която ти се намираш, до Безкрайността (Ейн Соф).

Ако стигнеш до някой друг и се обединиш напълно с него, значи си постигнал Безкрайността.

По този път, ти преминаваш през светове, парцуфим, сфирот, придобиваш и всевъзможни детайли на възприятието. „Зоар“ ги  описва образно  и  разказва за многобройните действия за установяване на взаимна връзка.

Започвайки да се сближаваш с това, което описва текста, ти ще усетиш духовния свят. Потокът на отдаване от теб към другите и от другите към теб – именно това е висшия свят, който искаш да разкриеш. Това е възобновяващата се връзка с другите, която  желаеш да поправиш.

Ако я наложиш в егоистичното желание – възможно е и да получиш за кратко добър живот. Например,  революцията в Русия – виждаме до къде води такъв път.

Ако се стремиш към отдаване, ако искаш да стане така, че твоята връзка да се поправи от светлината, от книгата „Зоар“, ако се опитваш да откриеш вътре онова, за което четеш, да го познаеш, да се обединиш с него, да го разкриеш, тогава текстът ти носи поправяне на връзката и ти извличаш възможният максимум от книгата.

Поддържайки постоянна нагласа, ти наистина ще усетиш как „Зоар“ разгръща твоето възприятие, изпълвайки го с нови краски и въодушевления. Лично ще видиш обновяващата се връзка и в нея ще започнат да се проявяват състоянията, които описва „Зоар“.

От урока по книгата „Зоар“. Предисловие, 23.11.2010

[27418]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: