Времето на последните сражения

каббалист Михаэль ЛайтманЗоар, глава „Бешалах“, п.311: В бъдеще Творецът ще възкреси тези царе, които са притеснявали Израел: Адриан, Лупинус, Навуходоносор, Санхерив и всички прочее царе в света.

Той ще им даде власт, като в началото и те ще съберат около себе си останалите народи и ще се сражават за Ерусалим.

А Творецът ще им въздаде положеното в стените на Ерусалим, както е казано: „Това ще бъде поражение, с което Творецът ще порази всички народи, воювали някога против Ерусалим”. Така е казано за времето на идването не Месията и тази песен е песен на света.

Става дума не за времена, а за обкръжаващите светлини, които идват и ни дават усещането за време. Затова всичко, което сме длъжни да разкрием в бъдеще, в голям авиют (дебелина, грубост) на желанията, това са най-тежките части на малхут – Санхерив, Навуходоносор и прочее, които се разкриват в самия край на поправянето.

И затова се нарича „време” на идването на Месията (избавление от егоизма), когато настъпи общото поправяне, извода на всички поправяния. Това е поправяне на обкръжаващата светлина (О’’М) и келим (желанията „лев аевен”), които не са могли да бъдат поправени до този момент, а сега се поправят.

От урока по Книгата Зоар, 02.11.2010

[25684]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: