60 – време е да сляза от влака?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Да ви кажа честно, безпокоя се. Четохме цитати за състоянието до планината Синай, за разновидностите грижи.

Скоро ще стана на 60 години. Веднъж Вие говорихте за възрастта на хората – от 20 до 60 години, подчертавайки тези цифри. Та какво сега, ще ме свалят от влака ли?

Отговор: От нас не зависи, кога  ще се пробудим към духовното, към осъзнаване на важността на поръчителството, към безпокойство за своето духовно състояние, как да прехвърлим грижата за себе си към грижа за ближните, за Твореца. Всички тези стъпала са скрити, зависят от развитието на много души. И засега не можем да говорим за това, защо всичко се случва именно така.

До теб седят 20 – годишни. След това ще разкриеш, че съгласно корена на твоята душа, твоето състояние днес е оптимално състояние за твоето духовно развитие.

Това, че ти се дава такова безпокойство именно сега – да се грижиш за правилния път, за целта на света – значи това е оптималното и повече не може. А сега всичко зависи от теб, как ще реализираш обращението свише към теб, чрез своя свободен избор.

От програмата “Кабала за начинаещи”, 13.10.2010

[23796]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed