Последните наказания на съвременния Фараон

каббалист Михаэль ЛайтманПравилната връзка между всички части на природата като единна система се нарича любов, отчитаща интересите на всички като единна система.

Тоест, аз ще почувствам всички останали като неразривна част от себе си, защото ние действително сме свързани по този начин!

Проблемът е само в едно – в нашия свят, ние не виждаме сила, която да ни приведе в такова състояние. И затова, дори не гледаме в тази посока, считайки я за утопия и се опитваме да използваме света егоистично – кой както може.

Но в крайна сметка, разрушаваме света до основи така, че не остава нищо за използване… Предизвикваме такива мутации, че губим всякакъв контрол над случващото се.

Затова в поколението, което стига до предела на отчаянието и безпомощността, се разкрива духовната точка в сърцето и науката кабала. Тя става абсолютно необходима и по тази причина сме длъжни да я разкрием.

Това е задължително условие за поправянето на света. Целият свят трябва да знае за нея. Подобно на историята с египетските наказания, когато Моисей спорил с Фараона. Защо той изобщо идва при Фараона? Защото пред всеки егоист в света трябва да бъде разкрит факта, че съществува методика за поправяне!

Благодарение на разпространението на тази методика, а от друга страна, благодарение на нарастването на егоизма, двамата упорити – народът на Исраел и Фараонът, стоят един срещу друг и те осъзнават, че няма изход.

И тогава, този свят – егоистичният Фараон трябва да разбере, че е длъжен да се издигне над своето състояние и да приеме методиката за поправяне.

Затова, както обяснява Баал а-Сулам, разпространяването на науката кабала е необходимо и важно условие за духовното освобождаване.

От урока по статията «Даряването на Тора», 24.10.2010

[24707]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed