Кажи ми, какъв е твоят екран

каббалист Михаэль ЛайтманНощта Ошана Раба символизира завършената поправка „Сукот” (шалаша).

Седем дни привличаме обкръжаващата светлина, построявайки покритие шалаша. Светлината идва от Аба Ве–Има (АБ”И) света Ацелут чрез Зеир Анпин(З”А). З”А олицетворява палмова клонка.

По нататък светлината преминава чрез ХАГА”Т, сфирот Хесед–Гвура-Тиферет олицетворени от трите клони на мирта и чрез сфирот Нецах-Ход, олицетворени от две върбови клонки.

А след това от Есод парцуфа З”А светлината влиза в Малхут, която символизира плода етрог (вид лимон, Бел. Ред.). Това съединение с еосъществява на всички проводници на светлината от АБ’И към Малхут под покрива шалаша., т.е. под екрана, под който душата е скрита от светлината.

Получаваме всичките седем обкръжаващи светлини за поправяне през седемте дни на празника и в последната негова нощ наричана „Голямото спасение” (Ошана Раба) аз проверявам какво съм достигнал, какъв е екранът в свойството на отдаване.

Защото резултатът от обкръжаващата светлина в нашата работа е именно този екран. Момента, в който се появи в мен, веднага в съответствие с мощността на екрана започвам да усещам Твореца и определям взаимоотношенията между нас.

Ето защо отбелязваме този момент от своето развитие като особено събитие, начало на работа с екрана. Тази работа ме прави личност в духовния свят.

Защото без екран мен просто ме няма. Мярката на екрана, това е величина, характер, форма – това съм и аз. Желанието да се наслаждаваме, желанието да наслаждаваме, светлина – всичко това не зависи от мен. Какво всъщност представлявам аз самият? Само екран!

От урока по статия 8 от книга „Шамати”,28.09.2010

[22230]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed