Единството е пътят към Твореца

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Защо са нужни приятелите? Защо не може просто да се обърнем към Твореца и да се издигнем с помощта на Обкръжаващата светлина?

Отговор: Никой от нас не може да се обърне към Обкръжаващата светлина, към Висшата сила, към Твореца, освен ако това не стане от мястото на разбиването, изясняване на връзката с групата. Човек не може да се свърже със светлината директно поради липсата на подобни свойства, дори липсата на противоположни. Затова е нужно молбата да се извърши заедно с приятелите – или чрез единение или чрез липсата на такова.

Творецът е създал желание за получаване и това не се е променило. Това е което наричаме свят на Безкрайността и където всички ние заедно съществуваме. Под света на Безкрайността съществуваме в състояние на разделение; ние не знаем и не разбираме, напълно сме отделени от духовността. Тези състояния са включени едно в друго и се проявяват само в нашите усещания. За да постигна Безкрайността, аз трябва да направя следното: 1) да стигна до състояние на отделеност; 2) да разкрия, че сме разбити и 3) да се издигна до мястото, където всичко сме заедно.

Немога да се обърна директно към Твореца, защото Той е силата, която съществува в поправеното Кли. Аз или моля за силата да бъда поправен заедно с всички останали, или ако вече съм постигнал връзка с другите, се обръщам към Твореца. Няма Творец без творение и няма Висша сила без Кли.

От урока по статия на Рабаш, 26.09.2010

[21960]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed