Да желаеш не грешниците да умрат, а да се разкаят

Въпрос: Имам проблем, който много години не се разрешава, нищо не помага и това ми пречи да постигна поръчителството. Кога ще изчезне той? Може би си правя криви сметки?

Отговор: Трябва да се молиш не да изчезне, а ти да можеш да се издигнеш над него, грижейки се само за духовното – над всички грижи да създадеш екран с намерение. И тогава ще се окаже, че всичките ти проблеми са необходими за създаването на екрана.

Съществуват множество неприятни външни условия, но в зависимост от нашето израстване, ние разбираме, че те са ни от полза – иначе бихме правили само глупости.

А така в нас има страх, срам, завист и те ни задържат в рамките, в особеното отношение към света. И с тяхна помощ ние напредваме. Това ни уравновесява.

Всички добри и лоши явления в нашия живот са необходими и ни уравновесяват по пътя. Затова, аз дори не се опитвам да си изясня, кое е в моя полза и кое – в моя вреда. Моля се само, да бъда по-високо от егото, да се прилепя към по-високото стъпало.

Въпрос: Откъде мога да знам, какво трябва да се случи с мен на по-високото стъпало, ако още не съм го постигнал?

Отговор: По тази причина, това се нарича вяра над разума. Аз възнамерявам да се свържа с по-високото стъпало и не искам нищо да знам – желая само да ми дадат сила да се свържа с него и не е важно ще има ли проблеми, или не.

Само когато над желанието за получаване построиш желание за отдаване – само в него ти ще получиш напълване.

От урока по статията „Любовта към Твореца и творенията”, 11.10.2010

[23198]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed