Тайната на успеха

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Много хора в света се занимават с кабала и си задават въпроса: „Защо точно вашата организация, в сравнение с останалите преуспява?”

Отговор: Защото мисли за отдаването, за разпространяването. Готова е за своя сметка да раздава милиони вестници и да прави още много други неща.

Колкото по-ефективно продължаваме да използваме своите парични ресурси, хора и време, толкова повече ще преуспеем и в духовното. Именно благодарение на това, ние имаме телевизионен канал и всякакви други възможности.

Успехът ни е обусловен от това, че се стремим към разпространяване, към отдаване и желаем помощта на Твореца, т.е. на светлината, връщаща към Източника. На това се опираме: стараем се да бъдем средство за поправяне и да не се отклоняваме от пътя.

Като следствие, все повече хора се присъединяват – влече ги към нас, без самите те да знаят защо. Това не е наша заслуга – така действа светлината, разпространявайки се от центъра към външните кръгове. Това е закон на природата. Никакъв успех или протекции няма тук.

Трябва още по-точно и ефективно да продължим некомерсиалното разпространение  и тогава ще постигнем още успехи. Зaщото светлината е с нас! Ние умеем да привличаме светлината!

От беседи за възпитанието, 01.10.2010

[22615]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: