Правилната формула на съществуването

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Много хора виждат, че този свят се свлича в тъмнината и биха искали да го спасят. Но на тях им се струват нереални Вашите думи за любовта към ближния и обединение.

А когато Вие споменавате за Твореца те съвсем свързват това с религията  и не искат да слушат по-нататък. И как да се обясни на хората?

Отговор: Кабала – това е естествена наука, а не религия. И тя може да бъде обяснена на ниво разбираемо за всеки човек.

Вие признавате ли, че нашият свят е станал интегрален и глобален? Вие виждате ли, че в този свят има обща сила, която го управлява? Тъй като ние разкриваме как всичко е неразривно свързано едно с друго и се развива по определени етапи.

На нас не ни е известно какво ще се случи в следващия миг, но в природата всичко безусловно е обмислено и планирано. И ние можем да се възползваме от силите, заложени в природата.

Цялата природа е свързана в единна система – нека тогава да се сближим и да станем една система! С това ще привлечем към себе си положително въздействие от страна на природата.

Аз не говоря за нищо изкуствено, а обратното, ако ние искаме да използваме някои от силите на природата, тогава трябва да се доближим до същите явления, да станем подобни и да установим връзка с тях.

Това правило работи по отношение на всичко – към които и да е сили в природата: към електростатичните и магнитните, към по – осезаемите и скритите.

Колкото е по-голямо подобието ни на тези сили – толкова по-силно ние ще можем да ги използваме и да усещаме въздействието им.

Колкото по-близо съм към теб с мислите си, толкова по-добре те чувствам, по-силно съм свързан с теб и ще можем да се сближим, да се разберем и да си помагаме един на друг.

Тоест трябва да разберем следното:

1) Ние се намираме вътре в Природата като нейна интегрална част, а не като господари, които са над нея.

2) Да признаем, че всички сме свързани заедно, за което свидетелствува цялата съвременна наука.

3) Ние сме най-повредената част от природата, водеща я към катастрофа, а цялата останала природа, освен нас, се намира в хармония и ако има някакви проблеми, това е само заради нас.

Затова трябва да открием правилната формула за съществуване! И всички могат да се съгласят, че това е формулата на взаимното участие, взаимовръзка, както ни задължава общата, интегрална система.

От урока по статията „Даряването  на Тора“, 24.10.2010

[24741]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: