Подготовка за правилно отношение

каббалист Михаэль ЛайтманЦялата ни работа е насочена към подготовката. Нашата задача не е да премахнем егоизма, който ни се разкрива, а да сме готови винаги да го възприемаме като разкрит от Висшата светлина, Твореца. Ние веднага трябва да го разграничим в светлината като горчиви, но все пак радостни знаци на развитие.

Нашите души (желание и светлина) са преминали постепенно спускане и сега трябва да разкрием същите степени отдолу нагоре. Ние трябва да ги преживеем, както и всичките им детайли, тъй като би имало недостатък в общото Кли, в крайното поправяне.

Неспособни сме да променим съдбата, защото тя се спуска отгоре надолу. Но можем да се подготвим за това да я видим и възприемем по различен начин. Неприятни усещания в егоизма, желанието за наслаждение, са причинени от това, че се идентифицирам с моя егоизъм.

Ако обаче се издигна над него и се подготвя да видя само хубави промени във всичко, което идва от Твореца, тогава същите състояния на неприятно разкриване на егоизма ще възприемам като добри, положителни и полезни.  Ще съм благодарен за тях.

Когато започна да възприемам отношението на Твореца към мен по различен начин, тогава всички мои преднамерени и непреднамерени престъпления стават възможности за моето поправяне и постигане на отдаване, и тези престъпления се превръщат в мои заслуги. Затова всичко зависи от мен и моята подготовка.

От урока по статия на Рабаш, 07.10.2010

[22816]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: