Задръж дъха си и ще изплуваш от водовъртежа

В тези последни предконгресни дни, трябва да бъдем подготвени за увеличаване на пречките от всички страни и взаимно да се подкрепяме.

Да се постараем да обясним, че няма изход и движението напред е възможно единствено чрез усилие, по-силно от чувствата и разума, като „вол под ярема и магаре под дисагите” – само полагайки усилия, без въвличане на разума и чувствата.

Необходимо е да се постараем да получим от групата такава обща сила на съединението, че Творецът да се възцари в нея, „в своя народ” и така да се издигнем!

Обратно на всички религии и „духовни практики”, в кабала ние не унищожаваме егоизма – искаме той да се развива и натрупваме неговите взривове, защото се издигаме над тях.

Затова, нека всеки да пристигне с целия си егоистичен товар и именно него трябва да използваме като основа, за да създадем връзката помежду си.

И тогава, вместо късото съединение, което се получава ако нямаме съпротивление, ние ще получим резултат като се издигнем над това съпротивление.

Затова, оставащото време е много интензивно и критично, и нас ни тласкат в противоположни посоки – между доброто и злото, объркването и проясняването… И трябва да се радваме, че сме постигнали такива състояния – главното е да не оставаме безразлични.

И ако накрая човек пристигне на конгреса, след като е преминал през целия този водовъртеж, той има с какво да дойде при нас! А всичко останало ще поправим заедно!

От урока по статията „600 хиляди души”, 26.10.2010

[24956]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: