Приготви шейната през лятото…

По време на падение ние вече не влизаме в сметката. Дава ни се тежест в сърцето и разума, чрез проблеми със здравето, семейството и пр.,без да се очаква правилна реакция от нас .

Трябва да си направим изводи след паденията и да подготвим себе си по време на следващия подем, укрепвайки поръчителството и връзката с останалите, за да помогне то на всеки и всички, когато дойде падение.

Аз гледам другаря си, в който няма сили и чувствам себе си отговорен пред него, защото съм се задължил да му помогна да се издигне физически, душевно и духовно.

Всеки, който се чувства в падение, безсилен, трябва да осъзнае, че ако преди това е вложил сила в групата, приготвил е в нея за себе си резерв, запас, акумулирал е сили, то сега би могъл да го използва и не само не би почувствал падение, а би продължил подема!

Той би почувствал, че пада, но за да използва веднага правилно това падение и да се издигне.

Затова е написано, че всички прегрешения се извършват не във време на падение, а във време на подем – как човек го използва. Трябва да се направи всичко възможно да се запасим със сили и да ги съберем не в себе си, а в групата.

Старай се да подготвиш себе си във време на подем толкова, колкото ти е възможно и тогава ще приемаш падението с радост!

От урока по статия на Рабаш, 06.09.2010 г.

[#20888]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed