„Пътеводител към книгата Зоар”. Система за общуване с Твореца

каббалист Михаэль ЛайтманОткъси от моята бъдеща книга “Пътеводител към книгата Зоар”

Ако искаме да подобрим състоянието на човечеството, книгата Зоар трябва да стане главната книга за целия свят. Зоар не е книга, тя е система. Когато четем книгата Зоар, това задейства позитивно влияние от Висшата духовна система върху нашия свят и носи изобилие.

Цялото добро, което се разкрива в нашия свят, преминава през системата за общуване на всички творения и тази система се нарича книгата Зоар. Всяка секунда от нашия живот, действията ни инстинктивно са насочени към постигане на доброто. По тази причина това устройство, книгата Зоар,  чрез която можем да получим позитивната сила, трябва винаги да е пред нас.

Ако успеем да постигнем това, дори и в малка степен, ще видим подобрение във всичко: емоции, разум, възприятие и действие. Цялата действителност ще се промени и светът ще стане напълно различен. Изведнъж ще почувстваме как присъствието на една сила, по-висша и добра, ни обгръща. Ще усетим нейните действия; въздухът сякаш ще стане по-плътен…

Книгата Зоар няма за цел да пробуди изобилие и добро, а тя е система за общуване между нас и Твореца. Нека се надяваме, че ще вземем под внимание съвета на великите кабалисти и ще използваме книгата Зоар да постигнем целта на нашето съществуване.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed