Духовният стимулатор – крачка към обществото на бъдещето

каббалист Михаэль ЛайтманНашата цел e да доведем цялото човечество до абсолютна свързаност. Нашият духовен стимулатор въплъщава в себе си онова виртуално пространство, което по-късно ще стане духовно и в него ще усетим връзката помежду си.

Развивайки се с негова помощ постепенно, стъпаловидно ние ще усещаме все по-голямо единство – ще започнем да усещаме общото свойство взаимно отдаване – душата.

Впоследствие такова духовно общуване ще стане база за създаване на обществото на бъдещето, съгласно принципите за връзка между частите на общата душа, които описва Баал Сулам в статиите „Последното поколение” и „Строежът на обществото на бъдещето”.

Това общуване ще включва в себе си всички нови системи на новото общество и държава, с всичките служби и връзки, започвайки от нивото на този свят, та до висшите духовни връзки.

В хода на изграждане на връзки между другарите (а за такива ще се смятат всички членове на обществото), структурата ще приема различни форми и ще създава различни виртуални платформи в интернет, за да може всеки път да се изразява развиващият се модел на обществото.

Всички духовни светове, Творецът и новото възприемане на реалността се разкриват чрез промените, с поправянето на вътрешните връзки между нас.

Духовният стимулатор позволява да се ускори духовното развитие и да му се придаде правилна насока. Личното участие в този стимулатор ще даде на човек възможност за оценка, да усети и да провери в какво действително състояние на развитие се намира.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed