Очакваме ви всички през ноември!

През ноември в Тел Авив ще се проведе международен кабалистичен конгрес, на който ще се съберат всички изучаващи Кабала, както в рамките на нашата Академия в Израел, така и по целия свят. Това ще бъдат три дни, посветени на обединението!

Ние организираме такива конгреси преди всичко защото има указание, оставено ни от кабалистите, съгласно което трябва да провеждаме срещи и събирания, за да се обединим.

За това пишат Рабаш и Баал Сулам, можем да го прочетем в произведенията на Ари и Рамхал, та дори и в написаното от раби Шимон и Авраам.

Защото поправянето става само благодарение на съединяването на душите, а то започва от общуването.

Но в същността на общуването има една идея: да се постигне такова съединяване, което ще се нарича „Творец”, отдаване, духовен свят.

Вътре в това съединяване се разкриват световете (оламот), тоест от „скриване” (аламот) преминават в разкриване. И все повече и повече се разкрива Творецът, вместо да се крие зад световете/скриванията.

С други думи, във връзката между нас все повече се разкрива отдаването, любовта. И това се нарича разкриване на Твореца.

И когато това свойство се разкрие между нас, ние започваме да чувстваме, че живеем и съществуваме вътре в него, издигайки се над усещането за този свят.

Разкриването на Твореца може да се реализира при условие, че изпълняваме действия в рамките на този свят, започвайки оттук и продължавайки ги в духовното пространство, което се разкрива във връзките между нас.

Затова е необходимо да се срещаме и обединяваме, използвайки всички възможности, които позволява този свят: физически или виртуално – за да установим по-тесни връзки.

Ние искаме да дадем широка гласност на това събитие и да присъединим към него колкото се може повече хора, без каквито и да е ограничения.

Всеки човек от всяко ъгълче на света може да дойде и да вземе участие, ако се чувства привлечен от тази идея.

Задачата на тези, които учат в Академията е да подготвят Конгреса, а самият Конгрес е предназначен за всички желаещи!

От урока на тема „Въпроси за ролята на народа”, 12.08.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed