Как ще оцветиш своя свят?

Dr. Michael LaitmanСимволът на нашия предстоящ конгрес е съюз, свързване, взаимно поръчителство и обединяване на цялото човечество около Висшата сила, която ние разкриваме помежду си. Това ще ни доведе до равенство, спокойствие, мир и безкрайност. Чрез това ще отменим смъртта! Ангелът на смъртта се ражда от омразата, която ни разделя. Но, ако вместо това ние привлечем духовната сила, силата на отдаване, ще заслужим безкраен живот. Точно омразата между нас прекъсва живота и води до смърт. Убива нашите тела и ни дава усещането за този свят.

Този свят е отражение на нашата егоистична връзка помежду ни. Обаче, всеки един, както и целият свят, трябва да достигне до различна форма на връзката, когато вместо този свят усещаме духовна връзка, наречена Аися, Брия, Ецира, Ацилут, Адам Кадмон и свят на Безкрайността. Всички тези светове са форми на връзката между нас; нищо друго не се изменя! Ще продължим да живеем в телата си както до сега, само нашето отношение ще се промени и ще ни даде усещане за нова реалност. Ще усетим, че съществуваме в света на Безкрайността и ще спрем да усещаме телата си, защото целият свят ще се издигне в Безкрайността.

Различните отношения и връзки между хората (от най-заплашителните до най-неутралните и добрите) пораждат спектър от цветове и сенки около нас. Те варират от черно до доста по-светли и прекрасни цветове, като небесно синьо и накрая – чисто бяло.

Представете си цялото човечество, въоръжено с оръжия и ножове един срещу друг, където всеки иска да защити себе си от другите с крепост и да бъде щастлив в нея, независим от всички. А сега си представете точно обратното: напълно отворен свят без никакви граници, където аз и останалите сме като едно цяло и всички хора по света са мои деца, мои ближни, приятели; ние сме един организъм.

Ще започнем да усещаме, че без другите губим себе си. Започваме да учим това от природата малко по малко като разкриваме, че всички сме взаимосвързани и зависещи един от друг. Стигаме до този извод по необходимост. В последствие ще осъзнаем, че да бъдеш свързан с другите е всъщност хубаво. В крайна сметка точно заради тази връзка (ако я поправим) ще се издигнем над този свят към съвършенство и безкрайност.

Аз ще съм благодарен, че я има тази връзка, защото точно тя ми позволява да променя себе си и моето възприятие на реалността и да вляза в различно, духовно и безкрайно измерение.

От ежедневния Кабала урок – 10.08.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed