Кабалистите за същността на науката Кабала, част 18

Скъпи приятели! Моля ви да задавате въпроси по темата на тези цитати на великите кабалисти. Обещавам да отговарям на тях.

Забележките в скобите са мои.

Кабала и философия

Кабала откъсва човека, занимаващ се с нея от абстрактната философия и от всичко, свързано с нея (с нейните изводи и умозаключения) и го насочва към чистата наука, притежаваща точност (в определенията, основаващи се на практически натрупан опит), в съответствие с простото осъзнаване на практическите действия.

Баал Сулам. „Тяло и душа”.

Днес, когато нашето поколение се е развило и е стигнало до разбирането, че философията и метафизиката нямат истинско съдържание (базиращо се на практически опит), на което да си струва да се отделя време и, че не трябва никой да ги използва (за да разбере себе си, света, техните причини и цели).

Баал Сулам. „Тяло и душа”.

И ето същността на Твореца, с която философията толкова много обича да се занимава, (уж) доказвайки, всички закони несъществуващи в нея (изхождайки от отрицанието), и с която (същност) Кабала изобщо не се занимава, защото как може да бъде определено нещо в онова, което е абсолютно невъзможно да се разбере и постигне (за което няма никакви практически експериментални данни, а само собствени догадки)?

Баал Сулам. „Кабала и философия”.

 

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: