Отговарям на вашите въпроси – 5

Въпроси към постинг Кабалистите – за целта на творението, част 2

Каква е целта на творението

Въпрос: Излиза, че ние – общото, Единно желание – сме задължени да получим всичко, което е приготвил Творецът! Затова трябва да се подготвим за висшата трапеза.

Да се развие в нас висшата връзка. Как може съвместно да се устои пред Твореца и то след като сме Му казали ”Не”, ставайки по такъв начин самостоятелни, победили своя срам? Това е несъответствие!

Вечната храна и двамата равни…това как да се разбира – като прераждане? Даже за миг е трудно да си представим раздвоеността!

Отговор: Това е защото вие, драги, все още сте само обикновен егоист, т.е. намирате се единствено в своята природа.

А когато във вас започне да се проявява и другата природа – алтруистичната, то във вас възниква не шизофрения, а великата възможност да се разбере как противоположностите се обединяват.

Между впрочем, в квантовата физика, вече разкриваме такива прояви на природата.

Въпрос: Може ли да се разбира така: че моята временна природа на роб се изменя само в усещанията, само при избора на господаря,  даже при разлика в техните роли на функциониране, и възможно разлика в тяхната същност?

Тогава как трябва да се разпределят отношенията, когато се устройвам на работа по свой избор, при стопанина за добра заплата? Какъв се явява той за мен – едноименен партньор ли?

Защо в Тора се употребява думата роб, както от страната на Твореца: ”Не се бой, робе Мой, Яков” – е казал Творецът, а също и от страната на персонажа: ”роб на Твореца” и т.н.?

Отговор: Има много видове връзки с Твореца: син, роб, жена, другар и прочие. Роб – има се в предвид пълното предпочитание на свойството на отдаване от свойството на получаване.

Въпрос по постинг Кабалистите – за целта на творението”, част3

Въпрос: Цитатът ”Никой няма да види Твореца, освен Теб”. А останалите, как ?

Отговор: И така всеки, но само в своите лични изправени свойства.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed