Да пробудим силите на доброто

Въпрос: Поразява ме, какви значителни промени се извършват в момента – появиха се много нови групи, като гъби след дъжд.

Как успяхме да постигнем такъв резултат със своята вътрешна работа?

Отговор: Това зависи не само от нас. Вие виждате колко нови и сериозни хора идват – това означава, че наистина е дошло времето и Творецът приближава хората към Кабала!

След всички тези извивки по спиралата на развитието, те, най-накрая достигнаха до духовния ген (точка в сърцето), и върху тях започна да действа обкръжаващата светлина.

Трябва само да им се помогне да организират своето обкръжение, групата, цялата тази спомагателна система.

И когато всички заедно започнем да изискваме поправящата светлина – няма да са ни нужни 3-5 години за подготвителния период, за които пише Йехуда Ашлаг. Поправянето ще дойде много бързо и лесно.

Представете си разликата – когато човек трябва да се събуди от безсъзнание и всички негови системи спят и не функционират, или когато в тялото вече са се събудили много различни части и трябва само да се завърши този процес.

Това не е един орган на тялото, който иска да се събуди в безжизненото тяло, а много съживили се части.

Ясно е, че в този случай има много повече възможности да дойде бързо в съзнание и да стане.

Сигурен съм, че много скоро ще видим огромни промени в целия свят. Защото светът се намира в много опасно състояние – кризата още не е преминала.

И каква ужасна катастрофа се случва с петрола, вливащ се в Мексиканския залив. Все още не разбираме, какви последствия може да предизвика това.

Не е възможно да се запуши този фонтан – представяте ли си, какво може да се случи? Сега от дълбините на земята, се лее море от петрол, което води до катастрофално замърсяване. Това ще се отрази не само на Флорида и Америка, но и на целия свят.

Вече мислят и за това, как с ядрен взрив да прекъснат пътя на петрола. Но се опасяват, че от това той ще потече на много други места. Ние пуснахме злите сили в света …

Затова, аз се надявам, че с помощта на всички наши кабалистични групи, формиращи се по целия свят и отделно присъединяващите се към нас хора, ние ще можем да събудим силите на доброто в противоположност на разкриващото се зло.

Трябва да действаме, поправяйки себе си и тогава безусловно ще успеем. Тъй като получихме силата на Тора и поправящата светлина, а по – нататък – всичко зависи от нас.

Откъс от урока по статията “Предговор към ТЕС”, 31.05.2010

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed