Апокалипсис – 2010

каббалист Михаэль Лайтман1. Под такова заглавие мой познат (още от времето на Ленинград), известния физик Юрий Магаршак (САЩ) и физикът Евгений Левич (Израел) публикуваха статия в Интернет списанието ”Време”.

Съветвам веднага да се прочете!

2. Разбира се, случващото се явление е  невиждана досега катастрофа, която може да  измени живота на цялата планета и в близко бъдеще да предизвика промени в глобалната икономика и политика.

Засега ни остава само безпомощно да наблюдаваме случващото се, защото човечеството няма средства, с които да усмири стихията.

3. Всичко се случва не по апокалиптичен, а по кабалистичен сценарий, съгласно който на нашето поколение предстои да усети страдания, който ще ни накарат да си отговорим на въпроса  „За какво изобщо съществуваме”?

А след това да потърсим отговора и да градим по-нататъшното си съществуване вече в съответствие с намерения отговор.

4. Съгласно  Кабала, Природата, реализирайки своя план за развитието на човека, ни принуждава чрез страдания да преминем от неосъзнато съществуване, към осъзнато развитие.

Екологичната катастрофа в Мексиканския залив се явява поредна във веригата. В резултат на това развитие, човекът ще разкрие скритата част на Природата и ще достигне безсмъртие и съвършенство.

5. Кабала ни показва, как можем да преминем този етап на нашето развитие не под натиска на страданията, а да бъдем увлечени напред от добра цел. Възможност има… Дай Боже призивите на тези автори да бъдат чути!

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed