Ще ти издам една тайна

Laitman_413Въпрос: След като всичко вече е казано и направено, каква е тайната за постигане на целта? Би трябвало да има такава, тъй като само малък процент от хората, които идват при науката Кабала, са способни да я постигнат.

Отговор: Ще ти издам една тайна: Ако човек не напусне пътя, то тогава, независимо какво се случва с него по пътя, той постига целта. Няма друга формула към успеха.

Човек преминава през много трудни състояния. Понякога той поглежда назад и дори не може да повярва, че всичко това му се е случило. Обаче, без значение какво се случва във всеки момент, човек трябва да вижда само една цел пред себе си и това е ключът към успеха. Само това е важно.

Следователно,  бих  пожелал на човек само едно нещо: Упоритост в постигането на целта! Нищо друго няма да помогне, нито особен ум или тънки чувства, нито тежки усилия, знание, нито дори приятелите, които са до теб. Ти просто трябва да сграбчиш целта със зъби като булдог и да не пускаш, независимо какво се случва.

One Comment

  1. Има тежки житейски моменти, в които човек изпитва потребност да чуе точно това, че не бива да напуска пътя към целта си и че успехът се корени именно в това. Настоящият момент е такъв за мен. Едно продължително и изтощително търсене на светлинка в тунела. Написаното от Вас ме окуражава и ме изпълва със сили и решителност да продължа, тоест да не напускам пътя. Може би това е своеобразен начин да проверя това, в което истински вярвам, защото аз наистина Ви вярвам. Благодаря Ви.

    Поздрави,
    Polin

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed