Питахте? – Отговарям… -34

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос от английският блог: Може ли с помощта на Кабала да предотвратим разпространението на епидемии?

Отговор: Да и както всичко останало, само без заклинания и мистика, а чрез нашето изправяне, което е възможно само, ако привлечем светлината при изучаване на  кабала

Въпрос от англииският блог: Как да установим, кое за човека се явява норма на съществуване? Това определя ли се от нивото на изправеният егоизъм? Как да разбера, кое за мен е под жизненото ниво и кое не?

Отговор: Това може да се разбере само в степента на вашето движение към жизненото ниво на „човека”, което действително ще определи, какво ви е нужно и какво не, и така за всеки един.

Въпрос от английският блог: Вие казвате, че каббала не е медитация, но аз прочетох, че основоположник на медитацията е бил един от великите кабалисти на 13-ти век Авраам Абулафия.

Отговор: Абулафия не е бил, както му приписват, основоположник на медитацията, а най-трезвеният кабалист. Неразбирането на неговите текстове, както и други неща, създава в незнаещите такова впечатление.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed