Духовната атака никога не спира

Dr. Michael LaitmanВъпрос: Този уикенд ще има Конгрес в Северна Америка озаглавен „Световен Зоар Конгрес”, на който наши приятели от целия свят ще се съберат. Вие веднъж казахте, че когато сте били в подобна ситуация на общо вдъхновение, сте попитали Рабаш „Какво ни липсва за постигане на целта?”. Той отговорил „Атака!”. Какво е атака и как можем да постигнем това състояние, този уикенд на Конгреса или дори сега, в този момент?

Отговор: По време на духовна атака, човек не мисли за това кога най-сетне тя ще свърши. Атака е, когато събера всичките си сили и действам с тях.

В нашия свят, атака е силен удар последван от възможност за почивка. Обаче духовността е съвършена и затова не може да бъде краткотрайна. Ако твоето желание е истинско, тогава то е вечно! Следователно, духовна атака означава мобилизиране на сили, които ти трябва непрекъснато да  концентрираш все повече, без почивка и без отдих. (Всъщност ти получаваш „отдих” отгоре като състоянието „Ханука”, което идва от думите „Хану-Ко” – спри тук. Това става при промяна начина на напредване на човек.)

Този Конгрес предлага страхотни възможности за напредване на всички ученици по целия свят. Въпреки, че ние се събираме в Северна Америка, ще има директно излъчване на всички уроци. И разбира се, това ще е посветено на обединението на цялото това голямо желание, духовния съсъд (Кли).

Надяваме се, всеки ще разбере, че науката Кабала говори именно за това обединение, а не за червени конци, заклинания и т.н. Чрез съюза на нашите желания, ние постигаме живот в безкрайно измерение. Да се надяваме, че ще успеем!

От третата част на Дневния урок по Кабала – 05.05.10, Матан Тора

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed