Молитвите и прекадяванията вътре в мен

Зоар, глава „Ваера“, п. 126: „Отначало помислил раби Аха, че в града има зараза и затова е нужна молитва, за да върне Нуква в свойството на милосърдието. И затова казал, че трябва да се молят.

Но когато чул за масовата гибел, т.е. когато му казали, че този и онзи са починали, а този и онзи са пред смърт, тогава той видял, че това е епидемия.

А против епидемията, молитвата е безполезна, тъй като в този случай няма да помогне „подслаждането“ чрез свойството на милосърдието, а е нужно именно прекадяване, за да се разкрие в него средната линия и да се включат линиите една в друга.“

„Зараза“ и „епидемия“ е, когато много хора са „умрели“ и се намират „пред смърт“ – това са усещания вътре в човек, който чувства в себе си тези многочислени свойства и вижда доколко е неизправен.

А с тази „епидемия“ се бори именно мъдреца в човека, особеното свойство „раби Аха“.

Всеки от авторите на Зоар представлява сам по себе си определен източник на висшето свойство, а всички тези свойства-сили се намират в мен, както и вътре във всяка душа. Също и вътре в твоята!

Ние се намираме в холографска система, където всеки е включен във всички. Затова вътре в мен се намира и раби Аха, който се бори с епидемията, и многочислените болни: умиращите и оставащите да живеят.

Необходимо е само да си представя къде се намират те вътре в мен?! Къде са всички тези свойства? Аз искам да ги усетя! Щом като казват, че аз съм един малък свят, тогава къде е всичко това вътре в мен? Аз искам да го разкрия!

А когато разкрия тази реалност, за която разказва Зоар, ще започна да живея в нея!

Затова искам да отъждествя себе си с нея и с тези праведници, а дори и с грешниците, т.е. с всички!

Защото всичко това е моя свят, проявяващ се вътре в душата ми, която сега е съвършено скрита. Ако дори съвсем малко я разкрия, ще започна да чувствам това, за което е написано в книгата Зоар.

Ако разкрия себе си, аз ще чета и все повече ще усещам себе си, ще мога повече да обясня на себе си за самия себе си.

Но засега Зоар е съвършено непроницаем за нас. Ние очакваме, светлината да ни подейства и да започне да разкрива пред нас, а по-точно в нас, новата реалност.

От урока по книгата Зоар, 21.03.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: