Наука за получаване на светлината

Книга Зоар, глава „Шемот“, п.177: В земната райска градина всички се намират в образ и форма, в които са обитавали този свят.

(Този свят се нарича духовната степен, на която човек в се намира сега)

Тази загадка и тайна е предадена от мъдреците. Духът (руах), спускащ се на хората от към женската страна, винаги оставя следа, подобно на печат с горещи букви.

Тъй като контурите на тялото в този свят излизат навън, а духът се отпечатва в неговата вътрешна същност.

Когато духът се простира извън тялото, и се издига в земната райска градина, този дух се отделя в земната райска градина под форма и образ на истинското тяло от този свят, понеже той винаги е подобен на печата.

„Тялото“ (желанието) и „духът“ (напълващата го светлина) се приближават един към друг, буквално като печат и отпечатък. Нали те са се разделили само за това – за да се съединят отново.

Науката каббала ни обучава, как да ги направим подходящи един за друг! И затова има таковя име („кабала“ означава получаване), защото ние започваме да организираме и управляваме проникването на светлината в желанието, определяйки, в каква форма тя трябва да проникне в желанията и да ги напълни.

Затова ние изучаваме природата на светлината и природата на желанията, защото тя не ни е известна предварително. Първоначално ние не виждаме духовното!

Ние трябва да се свържем със светлината, да се свържем с желанията, да получим точната форма на светлината и формата на желанията и така да ги приспособим едно към друго, за да влезе едното в другото!

Резултата, който ще получим, ще се нарича „наука за получаване“ на светлината (наука кабала).

Откъс от вечерния урок по книгата Зоар, 15.04.2010

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: